dissabte, 27 de març del 2010

BENACH I LES ESCULTURES DE L'ESTER FERRANDO



En la seqüència de fotos que precedeix aquestes línies podem veure el Molt Honorable Senyor Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya i, com a tal, segona autoritat de la nació, en el moment en que absolutament impressionat davant les escultures de l’Ester Ferrando exposades des de la seva re-inauguració al Centre d’Art Cal Massó de Reus (i que, per cert, podeu visitar fins a principis del mes de maig) pateix una mena de col·lapse emotiu-cultural que li bloqueja les extremitats inferiors i l’aboca a un petit desmai pseudo oníric als peus de la regidora de cultura de Reus, Empar Pont.

Bromes a part, tothom pot patir un entrebanc i/o una patinada, però em sembla molt patètic que això pugui arribar a ser portada d’un diari (Diari de Tarragona, 24.03.2010)que pretén ser seriós, rigorós, i representatiu d’un cert territori, amb fotos a tot color. Però més que patètic (quin adjectiu pot ser més pejoratiu que patètic? Ridícul? Estúpid? Lamentable? ) em sembla el peu de foto també reproduït, com si es tractés dels llegendaris “payasos de la tele”, buscant una gracieta fàcil a base de trompades repetitives i posant noms de personalitats de l’actualitat com per fer la bufonada més grandiloqüent.

En fi, tothom es pot equivocar alguna vegada, i com que no vull malpensar en el sentit que des d’aquest Diari es pugui tenir una certa animadversió cap a la gent de Reus, cap a la gent d’Esquerra, o cap els caps de institucions autonòmiques catalanes, ho deixarem córrer, i com deia la meva àvia, que al cel sia, aquí pau i allà glòria.