dissabte, 20 de novembre del 2010

EL QUIXOT EN VERS



ACABA “EL QUIXOT” EN VERS.- El dia 22 del passat mes de juliol, just a les tres i cinc de la tarda, Vicente Seva Villaplana donava per acabada la seva obra a Alacant. Va reunir la seva família, va obrir una ampolla de xampany i va immortalitzar l’esdeveniment amb una càmera de butxaca. Acabava d’enllestir el seu Quixot en vers: 2.000 folis, 100.000 versos i tres mil cinc centes hores de treball, repartides en 34 anys. La paciència d’un home polifacètic i “les muses de l’Albufereta”, van fer possible la culminació d’un projecte literari que va començar en la sobretaula d’un “almosaret”, en el berenador de “Paco el Churrero”. Fa ja molt de temps.

En un lugar de la Mancha/ cuyo nombre no quiero expresar/ por miedo a caer en plancha/ siendo tan grande el lugar/ no hace mucho tiempo que vivía/ un hidalgo de lanza en astillero/ adarga antigua, rocín que casi se tenía/ y galgo corredor, no muy ligero.

Són els vuit primers versos, escrits l’any 1951, quan en Vicente Seva tenia vint anys. És la primera pedra d’una muralla xinesa literària escrita per un alacantí, abduït per aquesta estranya bogeria del paper en blanc i la ploma.


Diario Ya
17 d’agost de 1985
Traducció profana.
(Els versos són els originals en castellà)

1 comentari:

Pau Roig ha dit...

Molt bo El Quitxot en vers!

Sabeu alguna cosa de "La Bíblia en vers"?